Ruimte scheppen voor een nieuw begin, start 11 februari 2015

ruimte scheppen

Nog even en dan komt de lente er weer aan. Een nieuw begin ……. Op Aswoensdag, 18 februari 2015, start de 40 dagentijd, ook wel vastentijd genoemd. Tegenwoordig wordt de 40 dagentijd gebruikt voor bezinning en inspiratie. Deze tijd staat geheel in het teken van innerlijk ruimte scheppen om het nieuwe begin, het nieuwe leven te kunnen toelaten.

Op 11 februari start ik een Lees/schrijfgroep (totaal 5 bijeenkomsten) a.d.h.v, van een werkboek “Ruimte scheppen voor een nieuw begin”. Je zult zelfstandig werken aan het werkboek door dagelijkse schrijfoefeningen. Op de bijeenkomsten staat het lezen van de geschreven teksten centraal. Daarnaast worden ervaringen gedeeld, doen we korte meditaties en zullen ook korte schrijfoefeningen worden gegeven. Tevens zal er aandacht zijn voor een eventueel voornemen of focus. In een groep inspireer je elkaar en werkt het stimulerend om dagelijks tijd te blijven maken voor het werkboek. Het helpt om te blijven schrijven ook als het even niet gaat. Ervaring met creatief schrijven is niet nodig.

Edith Bosma “Ik ben op zoek naar mensen die open staan voor persoonlijke ontwikkeling, bereidt zijn tot zelfreflectie, zich willen laten inspirerende door de prachtige inspiratieteksten, nieuwsgierig zijn wat het creatief schrijven kan brengen, …….. “

Het werkboek”Ruimte scheppen voor een nieuw begin” biedt gedurende de 40 dagentijd houvast, omdat je hier dagelijks terugkeert om al mediterend en schrijvend te ontdekken wat vasten met je doet . Het is een periode om op adem te komen, terug te kijken en te dromen over de toekomst. Voor iedere dag zijn er oefeningen, citaten, inspirerende uitspraken en bijbelteksten opgenomen. De inspirerende citaten komen uit alle windstreken, religies en culturen. Tevens zijn er wekelijkse reflectie-oefeningen opgenomen. Bij de wekelijkse reflectie hoort het inkleuren van een mandala, een eeuwenoud symbool voor heelheid en eenheid.  Het werkboek begint op aswoensdag (18 februari 2015), maar je begint al eerder aan de  voorbereidingen.  De vastentijd eindigt op zondag 5 april eerste paasdag. Aansluitend zijn er eindreflectie oefeningen opgenomen.

 

Data bijeenkomsten : 11 februari, 25 februari, 11 maart, 25 maart, 8 april

Tijd : woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Adres : Edith Bosma, Veldewater 27, 2911 PG Nieuwerkerk a/d IJssel

Benodigd : Werkboek “Ruimte scheppen voor een nieuw begin”.

Aanmelden, vragen, informatie over verkrijgen werkboek :  via email of per telefoon

edithbosma@bewustnaarbalans.nl – 06 24629573

 

Uitgebreide informatie : folder downloaden via “Downloads” aan de rechterkant van deze pagina of bel mij.

 

Comments are closed