Over mij

image311

Ik heb een carrière doorgemaakt van afdelingssecretaresse tot office-manager bij een groot aantal verschillende bedrijven. Tijdens het werken bij een bureau voor loopbaanbegeleiding kwam ik er achter dat mijn passie ligt bij het voeren van gesprekken met mensen en hen op weg helpen. In deze periode heb ik ruime ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen met loopbaanvraagstukken. Tijdens deze periode ben ik ook begonnen aan een HBO-opleiding Coaching en Counseling bij het Europees Instituut, omdat ik mij wilde specialiseren in meer diepgaande gespreksvoering met cliënten. Na mijn opleiding heb de overstap gemaakt naar de reïntegratie-branche. Hier kwam ik er achter dat ik ga voor het belang van de cliënten. Dit paste niet altijd in de visie van de reïntegratie-branche, waar voornamelijk resultaatgericht gewerkt wordt. Na een bijna burn-out heb ik besloten om de overduidelijke signalen van mijn lichaam serieus te nemen en heb het een tijdje wat rustiger aan gedaan. Ik werk sinds 2005 in mijn eigen praktijk waar ik elk traject weer enorme energie krijg van de vooruitgang die mijn cliënten doormaken.

Ik gebruik een eclectische benadering. Dit wil zeggen dat ik uit een aantal verschillende stromingen heb geleerd en ervaren heb wat de werkzame factoren zijn en zal deze op gepaste momenten inzetten. De stromingen zijn cliëntgericht, gedragstherapie, cognitieve therapie, oplossingsgerichte methode,  systeembenadering, directieve benadering, psycho-analyse.

Daarbij heb ik een holistische instelling. Dit betekent dat ik geloof dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat er een nauwe samenwerking is tussen lichaam en geest. Dit is een wonderschone samenwerking, waar we veel van kunnen leren als we daar naar leren luisteren.

Ik hecht veel waarde aan vrede en harmonie. Ik wil bijdragen aan een betere samenleving en een betere samenwerking.  Dit doe ik door mensen bij zichzelf te brengen, in hun kracht te zetten, zodat zij de regie (weer) krijgen over hun leven.

Orchestra conductor - Man directing with his baton in concert

Comments are closed