Aanleiding

Je emotie is niet het probleem, het is je weerstand ertegen.

(Vartman)

image433

Iedereen heeft in zijn leven wel eens periodes waarin het minder lekker loopt dan je zou willen. Thuis rommelt het, je voelt je somber, je ergert je veel, maakt regelmatig ruzie met je man/vrouw, kinderen, of in het winkelcentrum. Ook op je werk heb je het niet meer naar je zin en heb je niet meer de voldoening die je daarvoor wel had.  Dat kan overgaan. Soms voor langere tijd, soms voor kortere tijd. Maar het kan ook zo zijn dat die “ontevreden” periode terug komt. Het lijkt wel of de tussenfases steeds korter worden. Daarbij kan het ook zijn dat er lichamelijke klachten bijkomen, zoals oververmoeidheid, hoofdpijn, spierpijn (nek, schouders, rug), concentratieproblemen, vergeetachtigheid, zweten, prikkelbaarheid, slaapproblemen, maag/darmklachten.  Kortom : het wordt tijd dat er wat gaat gebeuren, want al die “ballast” hindert je in je functioneren als partner, als ouder, als werknemer, als chef, als voorzitter van de voetbalvereniging, als muzikant……. Die “ballast”  staat in de weg om van je leven en de mensen om je heen te genieten en relaxed te leven.

Soms kun je het zelf oplossen, maar het kan ook zijn dat er een behoefte ontstaat om hulp te gaan zoeken.

Door bewust te worden van je gedrag, emoties, gevoel en denken is het mogelijk om bewuste keuzes te maken, waarna veranderingsprocessen ingezet kunnen worden.

Bij Bewust naar Balans kun je terecht met vragen op het gebied van verschillende terreinen. Wil je meer weten over mijn manier  van werken, kijk dan bij “werkwijze”.

Door de bewustwordings- en veranderingsprocessen kom je meer in balans met jezelf en je omgeving (partner, kinderen, familie, vrienden, werkomgeving). Dit heeft weer een positief gevolg voor je communiceren en functioneren.

druppel_valt_in_water

Comments are closed